Ce este pomada de par?

Pomada apa, Pomada ulei -

Ce este pomada de par?

Arta Barbatului iti ofera o descriere simpla a principalelor tipuri de produse de aranjare a parului pentru ca la final sa alegi, cu buna stiinta, produsul care ti se potriveste.

Pomada este un cuvant folosit adesea pentru a descrie produsele de aranjare a parului pentru barbati. Chiar daca uneori este folosit intr-un cadru mai general decat ar trebui, sa zicem ca poate descrie orice produs de par care nu este sub forma de gel sau fibra.

Este conceputa sa ofere un stil de aranjare neted si ingrijit, cu un luciu puternic, cum ar fi stilurile pompadour, ducktail, sau sidepart. Si mai simplu, pomada functioneaza extrem de bine pentru stilurile de par aranjate cu pieptenele. Spre deosebire de geluri, pomada nu se usuca si nu se intareste, oferind posibilitatea de aranjare repetata in timpul zilei. Este disponibila in variante cu grad mediu de stralucire, pana la foarte stralucitor.

Pomada se imparte in doua cateogorii mari:

- pomada pe baza de ulei, este varianta mai traditionala

- pomada pe baza de apa, este varianta mai preferata

Pomada pe baza de ulei contine grasimi, de unde si termenul de "greaser" aparut prin 1950 pentru a descrie stilurile de par ce foloseau acest produs. Ingredientele sunt insolubile in apa, ceea ce le face greu de indepartat prin spalare cu apa simpla. Practic, posibilitatea de a rearanja parul de oricate ori si stralucirea de durata, vine cu un pret. Produsele folosite pentru a indeparta pomada pe baza de ulei, inlatura grasimile si in acelasi timp si uleiurile naturale din par. O alta mentiune este ca daca nu speli bine pielea scalpului, porii si foliculii parului se pot bloca rezultand intr-o posibila acnee.

Pomada pe baza de apa, este mai prietenoasa si usor de folosit, fiind proiectata sa creeze un stil similar ca aspect si fixare cu pomada pe baza de ulei, insa fiind foarte usor de indepartat cu apa simpla. Pe de alta parte, nu ofera acelasi grad de fixare puternica, dar isi mentine flexibilitatea si parul poate fi rearanjat in timpul zilei.

Descopera pomadele pe baza de apa sau ulei, oferite de Arta Barbatului si alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Bun venit in clubul Arta Barbatului!


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi vizibile