Tunsori masculine - Stilul Pompadour

Stilul Pompadour, Tunsori -

Tunsori masculine - Stilul Pompadour

Arta Barbatului iti dezvaluie cum sa porti aceasta versiune moderna a unui stil clasic de tunsoare, in stil Pompadour.

Datand din Franta secolului 18, frizura isi are numele dupa amanta monarhului Louis XV, Madame de Pompadour. In ciuda originii feminine, tunsoarea barbatului modern prezinta putine asemanari cu stilul purtat de femeile aristocrate din acele timpuri.

Stilul Pompadour este cunoscut de multi ca fiind preferatul legendarului Elvis Presley, oferind parului dimensiuni simple si definite, ce il fac un clasic necesar in portofoliul barbierilor.

Ce variante de Pompadour exista?

 Exista mai multe moduri de a purta acesta frizura, insa varietatea acesteia te ajuta sa obtii stilul care ti se potriveste cel mai bine.

- Modern Pompadour -

 

Stilul Modern Pompadour - Arta BarbatuluiStilul Modern Pompadour - Arta Barbatului

 Esti un tip familiar cu produsele profesionale de par si ai experienta in aranjarea parului, iar tunsorile banale nu iti mai satisfac pofta de atentie. Esti pe treaba ta. Caracteristicile stilului Mordern Pompadour includ laterale pierdute, linii clare, bine definite si o lungime exceptionala a parului.

- Elvis-esq -

 

Stilul Elvis Pompadour - Arta BarbatuluiStilul Elvis Pompadour - Arta Barbatului

Te-ai decis sa dai inapoi anii si sa calci pe urmele Regelui, cu frizura Pompadour. Esti ok cu stilul contemporan, dar inainte de toate esti un gentleman old-school. Daca Elvis a fost multumit, la fel esti si tu. Stilul Elvis-esq este caracterizat de o cantitate vasta de par, dat pe spate si laterale scurte, clasice.

 - Short Sort -

 

Stilul Short Sort Pompadour - Arta BarbatuluiStilul Short Sort Pompadour - Arta Barbatului

Daca mergi pe principiu putin si bun, atunci acest stil scurt este potrivit pentru tine. Esti versiunea mai temperata a variantei Elvis-esq, pentru ca tu stii ca subtilitatea este cheia succesului tau. Stilul Short Sort este caracterizat de un pomp mai mic, simplu si aranjat.

- Parted Pomp -

 

Parted Pompadour - Arta BarbatuluiParted Pompadour - Arta Barbatului 

Daca te consideri un hipster, chiar si la modul ironic, vei simpatiza aceasta alternativa atipica la stilul clasic pompadour. Caracteristicile stilului Parted Pomp includ lateralele pierdute si parul aranjat pe o parte sau dat pe spate.

- Swooper -

 

Swooper Pompadour  - Arta BarbatuluiSwooper Pompadour  - Arta Barbatului

Inspirat din stilul comb-over, se potriveste tipului curajos si diferit de ceilalti, dar cu alura stilului clasic pompadour. Stilul Swooper are lateralel mai lungi luate la masina de tuns si un par des deasupra, pieptanat pe spate.

- Textured Top -

 

Textured Top Pompadour - Arta BarbatuluiTextured Top Pompadour - Arta Barbatului

Acest stil contemporan poate include toate caracteristicile mentionate pana acum: textura, bucle, par drept, luat la masina, etc. 

- Mohawk -

 

Mohawk Pompadour - Arta BarbatuluiMohawk Pompadour - Arta Barbatului

Acest stil de Pompadour este strigator, precis si detaliat. Necesita o cantitate semnificativa de produs pentru aranjare si fixare.

 Care stil este potrivit pentru mine?

Pentru un aspect general congruent trebuie sa iei in considerare forma fetei si tipul de par cu care ai fost inzestrat de la mama natura.

Daca ai fata mai rotunda, alege o varianta de Pompadour mai infoiata, iar pentru o fata mai lunga, stilul clasic scurt este recomandat pentru a mentine proportiile. In general, lungimea minima recomandata este de la 10 cm in sus... a parului binenteles ;) 

Daca porti barba, trebuie doar sa mentii echilibrul intre aceasta si stilul Pompadour ales pentru a pastra simetria.

Parul subtire se petreaza mai bine la o varianta de Pompadour scurta, cu parul dat pe spate. Cei cu par salbatic, greu de controlat, pot merge pe stilul mai lung si mai rebel.

Ce produse imi recomanzi?

Vantul, gravitatia si domnisoarele iti pot strica parul aranjat de la inceputul zilei, asa ca responsabilitatea este in mainile tale! 

Arta Barbatului iti ofera solutia prin seturile de produse, special create pentru parul tau.

Bun venit in clubul Arta Barbatului!


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi vizibile